Straatrovers aangehouden na worsteling met voorbijganger

Straatrovers aangehouden na worsteling met voorbijganger

Geplaatst op 21 maart 2023, om 12:41 uur

TILBURG – Op maandagavond zijn twee Poolse mannen van 24 en 36 jaar aangehouden in Tilburg omdat ze verdacht worden van een poging tot straatroof. De mannen zouden iemand hebben willen beroven in de Willem II-passage, maar hun poging mislukte. Na een korte zoekactie kon de politie de verdachten snel aanhouden.

De straatroofpoging vond plaats rond 21.10 uur, toen de twee mannen het slachtoffer bedreigden met een onbekend voorwerp en geld eisten. Het slachtoffer werd daarbij vastgegrepen, maar zijn vrienden konden ontkomen en belden de politie. De verdachten vluchtten daarop de wijk in, maar werden snel gevonden na een korte zoekactie.

Een voorbijganger zag de mannen rennen en had het vermoeden dat er iets niet in de haak was, waarna hij ze stopte. Er ontstond een worsteling op de Burgemeester Broxlaan, waarbij twee agenten snel ter plaatse waren. De mannen werden uiteindelijk aangehouden en zitten op dit moment vast. In hun rugzakken werden twee messen aangetroffen.

Foto’s: Toby de Kort