Persoon loopt ernstige brandwonden op bij schuurbrand

Persoon loopt ernstige brandwonden op bij schuurbrand

Geplaatst op 21 maart 2023, om 09:39 uur

MUSSELKANAAL – Op maandagavond rond kwart voor negen werd de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Floralaan in het Groningse Musselkanaal. Ook een ambulance werd naar de locatie gestuurd. Het bleek te gaan om een schuur bij een hoekwoning aan de Floralaan.

Volgens de eerste melding zou er mogelijk een gasfles zijn ontploft. De voorlichting van de Veiligheidsregio Groningen (VRG) bevestigde later dat er inderdaad een ontploffing had plaatsgevonden. De muur van de schuur was behoorlijk ontzet en het vuur had zich verspreid naar de omgeving.

Gelukkig kon de brandweer snel ter plaatse komen en het vuur onder controle krijgen. Wel was er een slachtoffer gevallen. Deze persoon is met spoed naar het brandwondencentrum van het Martini ziekenhuis in Groningen gebracht.

De brandgang naast de schuur werd afgesloten in verband met instortingsgevaar Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand en de ontploffing was.

Foto’s: Persbureau Drenthe