Stoffelijk overschot aangetroffen, politie heeft vermoedens van misdrijf

Stoffelijk overschot aangetroffen, politie heeft vermoedens van misdrijf

Geplaatst op 21 maart 2023, om 16:55 uur

KOEWACHT – Aan de Emmabaan in Koewacht is dinsdagochtend een stoffelijk overschot aangetroffen. De omgeving werd direct aangemerkt als plaats delict.

Het stoffelijk overschot werd in de loop van de ochtend aangetroffen. Omdat er vermoedens zijn van een misdrijf, werd de omgeving afgezet als plaats delict. De Forensische Opsporing (FO) van de politie is een onderzoek gestart naar de identiteit en de oorzaak van het overlijden. De politiewoordvoerder laat aan Omroep Zeeland weten dat het onderzoek zich voornamelijk richt op de omgeving van een grote boom. Of het lichaam exact op die plek is gevonden, is niet duidelijk.

Onderzoek
Rond een aantal bomen is een groen-wit lint gespannen. Dat zou erop kunnen wijzen dat daar DNA aanwezig is. Binnen het gebied concentreerden de onderzoekers zich lange tijd op een elektriciteitshuisje.

Drone
De politie heeft ook een drone laten opstijgen. Met de drone werd het gebied verder onderzocht. De Forensische Opsporing is voornamelijk aan de rand van het dorp bezig. Ook vloog er enige tijd een politiehelikopter boven het gebied. Er is een buurtonderzoek opgestart waarbij mensen gevraagd wordt of ze informatie of camerabeelden hebben.

facebook