Man (33) opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij ongeluk met zeven gewonden

Man (33) opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij ongeluk met zeven gewonden

Geplaatst op 21 maart 2023, om 16:42 uur

UITHUIZEN – Na het ongeluk waarbij twee volwassenen en vijf kinderen gewond raakte op de N363 in het Groningse Uithuizen, is een 33-jarige man opgepakt voor mogelijke betrokkenheid.

Het ongeluk gebeurde rond 16:00 uur. Een auto met zeven inzittenden raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De bestuurster, een 32-jarige vrouw uit Drachten, moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De andere volwassene is een 35-jarige vrouw uit Het Hogeland. De vijf kinderen raakte zwaargewond. De kinderen komen eveneens uit de gemeente Hogeland.

Verdachte aangehouden
Zaterdag werd een 33-jarige man uit de Gemeente Hogeland aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het ongeluk. Hoe de man in beeld is gekomen, kon de woordvoerder niet zeggen. De politie onderzoekt wat zich voorafgaand aan het ongeluk heeft afgespeeld, en wat daarin de rol van de verdachte is geweest.

De politie mensen op die getuigen waren van het ongeluk of meer informatie hebben zicht te melden. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politiewoordvoerder meldde aan RTV Noord dat in elk geval één getuigen zich heeft gemeld.