Man raakt bekneld in zaagmachine bij bedrijfsongeval en overlijdt

Man raakt bekneld in zaagmachine bij bedrijfsongeval en overlijdt

Geplaatst op 21 maart 2023, om 14:31 uur

NIJVERDAL – Bij een bedrijfsongeval bij een metaalbedrijf aan de Industrieweg in Nijverdal is dinsdagochtend een persoon om het leven gekomen.

Rond 09:25 uur kwam de melding van het bedrijfsongeval binnen bij de meldkamer. Hulpdiensten, waaronder meerdere brandweer eenheden en een traumahelikopter, werden opgeroepen. Ter plekke gebeurde het ongeluk in een bedrijfshal waar staalconstructies worden geproduceerd. Een man raakte door onbekende oorzaak bekneld in een zaagmachine. Ondanks de inzet van de hulpdiensten mocht de hulp niet baten en overleed het slachtoffer.

Hoe het kon gebeurden dat de man bekneld raakte in de zaagmachine is nog onbekend. De arbeidsinspectie is ingeschakeld en doet onderzoek naar het ongeval.

Bedrijfsongeval in Tiel
Dinsdagochtend vond er ook een bedrijfsongeval in Tiel plaats. Bij een metaalbedrijf kwam een medewerker bekneld te zitten en werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook daar doet de arbeidsinspectie onderzoek om de toedracht te achterhalen.