IBC-containers met vermoedelijk 2000 liter drugsafval gedumpt in natuurgebied

IBC-containers met vermoedelijk 2000 liter drugsafval gedumpt in natuurgebied

Geplaatst op 21 maart 2023, om 15:29 uur

VRAGENDER – In het natuurgebied Vragenderveen in Vragender zijn in de nacht van zondag op maandag twee containers gedumpt met in totaal 2000 liter vloeistof. Vermoedelijk zijn die van een drugslab afkomstig.

De zogeheten IBC containers zijn gedumpt op de Maneschijnweg, meldt Omroep Gelderland. De vaten lagen niet ver van een hut waar wandelgroepen verzamelen voor een excursie in het natuurgebied. ”Er hing een zoete, chemische geur rondom de vaten, dat ruikt naar anijs. Waarschijnlijk zijn dit vaten met drugsafval van de productie van synthetische drugs.”

Gezien het gewicht van de vaten, moeten ze met een vrachtwagen of bestelauto naar de dumpplek zijn vervoerd. De vaten stonden daar met een spanband vast aan een boom. De gemeente zegt ”In de wagen worden de vaten voorzien van een spanband. Het uiteinde van de spanband wordt dan aan een boom bevestigd. Daarna rijdt de wagen weg en valt het vat eruit.”

Tienduizenden euro’s
De gemeente betaalt in eerste instantie alle opruimkosten. Later zal ook de provincie Gelderland een deel van de kosten op zich nemen. Volgens de gemeente Oost Gelre lopen de kosten voor het opruimen vermoedelijk in de tienduizenden euro’s.

Foto: Gemeente Oost Gelre