Automobilist overleden door aanrijding met vrachtwagen

Automobilist overleden door aanrijding met vrachtwagen

Geplaatst op 20 maart 2023, om 18:03 uur

GRIJPSKERKE – Op de Hondegemsweg heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland.

Het ongeluk gebeurde rond 16.10 uur. Een vrachtwagen, geladen met zand, reed richting Grijpskerke. Dit voertuig werd bestuurd door een 37-jarige man uit Roosendaal. Richting Serooskerke reed een personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit de gemeente Veere. Bij de kruising met de Zandvoortseweg stond een andere vrachtauto stil om af te slaan. De vrachtauto kon niet meer op tijd remmen om een botsing met deze stilstaande vrachtauto te voorkomen. De bestuurder van de vrachtauto stuurde naar de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer en botste frontaal op de personenauto. Beide voertuigen belandden in de sloot. De automobilist uit de gemeente Veere overleed ter plaatse.

Bloedproef
Van de Roosendaler werd een speekseltest afgenomen, met een positief testresultaat. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een cellencomplex gebracht. Een GGD-arts nam een bloedproef af. De uitslag is over ongeveer twee weken bekend.

Politieonderzoek
De ongevalslocatie aan de Hondegemsweg werd tijdens het politieonderzoek en de berging van de voertuigen afgezet. Medewerkers van de afdeling forensische opsporing verkeer kwamen ter plaatse om nader onderzoek te doen naar de toedracht van het noodlottige ongeval. Het onderzoek en de berging duurde de hele avond.