16-jarige jongen slaat agent en bemoeit zich met aanhouding 15-jarige

16-jarige jongen slaat agent en bemoeit zich met aanhouding 15-jarige

Geplaatst op 18 maart 2023, om 16:25 uur
BEVERWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige jongen aangehouden nadat hij een agent sloeg. De politie was na een melding van een vechtpartij op de Hoflanderweg in Beverwijk ter plaatse gekomen voor onderzoek. De agent werd bij de afwikkeling van het incident geslagen. Ook werd een 15-jarige jongen aangehouden.
Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een evenementenlocatie aan de Hoflanderweg in Beverwijk. Toegesnelde agenten deden ter plaatse onderzoek naar wat er exact is gebeurd en gingen met omstanders in gesprek. Eén 15-jarige jongen werd aangehouden. Vervolgens bemoeide een andere 16-jarige jongen zich met deze aanhouding waarna hij een agent sloeg. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel.
De twee jongens zijn aangehouden. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar uit Heemskerk.
Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar dit incident en is op zoek naar getuigen. In het bijzonder over de mishandeling van de agent. Heeft u informatie? Meld dit dan bij de politie. Bel de opsporingstiplijn via 0800-6070 (gratis). Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.