Volendamse (20) dood aangetroffen na lawine in Oostenrijk

Volendamse (20) dood aangetroffen na lawine in Oostenrijk

Geplaatst op 18 maart 2023, om 16:09 uur

OOSTENRIJK – Een 20-jarige vrouw uit Volendam is vrijdag om het leven gekomen bij een lawine in het Oostenrijkse skioord Serfaus, meldt NH Nieuws. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt na berichtgeving van Oostenrijkse media dat er iemand is overleden.

Volgens de Oostenrijkse site Die Presse is de lawine rond 10:40 uur ontstaan toen de vrouw buiten de piste aan het skiën was. Een sneeuwmassa van 30 meter breed en 80 meter lang kwam naar beneden waardoor de vrouw bedolven werd. Tientallen mensen gingen naar de vrouw opzoek, waarna in de loop van de middag haar lichaam werd aangetroffen.

Meerdere bronnen melden aan NH dat de vrouw uit Volendam komt. Op de site Groot Waterland is een condoleance geopend voor het slachtoffer.