Honderden mensen op de Dam tegen racisme en discriminatie

Honderden mensen op de Dam tegen racisme en discriminatie

Geplaatst op 18 maart 2023, om 16:48 uur

AMSTERDAM – Op de Dam in Amsterdam hebben zaterdagmiddag enkele honderden mensen tegen racisme en discriminatie gedemonstreerd. Het protest begon om 14.00 uur, waarna de demonstranten naar het standbeeld van de Dokwerker liepen op het Jonas Daniël Meijerplein, eveneens in het Amsterdamse centrum.

FNV-voorzitter Tuur Elzinga stond op de planning om bij de Dokwerker te spreken, maar hij was verhinderd. Namens FNV heeft een andere spreker gesproken. Naast sprekers waren er ook muziek en een doventolk bij het protest.

De demonstratie is bedoeld om een vuist maken tegen institutioneel racisme en elke vorm van discriminatie. Racisme en discriminatie vormen namelijk een onderdeel van onze samenleving, zoals onder meer zou blijken uit de toeslagenaffaire, aldus de organisatoren.

Bij het protest zijn onder meer vlaggen te zien van politieke partijen Bij1 en Partij voor de Dieren, ziet een verslaggever ter plaatse. Ook wapperen er vlaggen van Palestina. Verder speelt er een energieke drumband, die de sfeer erin houdt bij de demonstranten.

Foto ter illustratie

Door: ANP