Bewoners 24 woningen kunnen niet terug naar huis na grote brand

Bewoners 24 woningen kunnen niet terug naar huis na grote brand

Geplaatst op 15 maart 2023, om 22:30 uur

EDE – Na de grote brand aan de Van der Hagenstraat in Ede kunnen de bewoners van 24 woningen niet thuis slapen komende nacht. Er wordt andere huisvesting geregeld voor hen.

De brand in het flatgebouw in Ede werd rond 17:30 uur gemeld, waarna de brandweer uitrukte. Al snel werd er heel groot opgeschaald. 36 woningen werden door de brandweer ontruimd en één bewoner raakte gewond. De bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen basisschool, daar is het ook het Rode Kruis aanwezig.

Door de grote brand raakten 3 woningen onbewoonbaar. “Daarnaast kunnen ook de bewoners van 21 appartementen aankomende nacht niet terug door rookschade, waterschade en/of geen nutsvoorziening. Er wordt andere huisvesting geregeld voor deze bewoners.” Zo vertelt de brandweerwoordvoerder. Het vervoer daarheen wordt geregeld door de gemeente.