Parachute basejumper gaat niet open na sprong van windmolen: “Viel 75 meter naar beneden”

Parachute basejumper gaat niet open na sprong van windmolen: “Viel 75 meter naar beneden”

Geplaatst op 15 maart 2023, om 21:42 uur

ZEEWOLDE – Een basejumper is woensdagavond zwaargewond geraakt na een sprong van een windmolen. Volgens de politie viel de man ongeveer 75 meter naar beneden.

Het gebeurde rond 20:00 uur. De man klom volgens de politiewoordvoerder samen met een ander persoon in de windmolen om te basejumpen. Hij sprong van de molen af, toen zijn parachute niet open wilde gaan. De man viel ongeveer 75 meter naar beneden. Direct werden alle hulpdiensten, waaronder de brandweer en traumahelikopter, massaal opgeroepen. Het slachtoffer is vervolgens zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht.

“De politie verricht onderzoek naar hoe dit kon gebeuren”, zo vertelt de woordvoerder. “Hij kan niet uitsluiten dat de sprong nog gevolgen heeft omdat het “verboden is om in een windmolen te klimmen.”