VIDEO UPDATE: Een persoon naar ziekenhuis bij uitslaande flatbrand

VIDEO UPDATE: Een persoon naar ziekenhuis bij uitslaande flatbrand

Geplaatst op 15 maart 2023, om 17:57 uur

EDE – Een persoon is woensdag aan het einde van de middag naar het ziekenhuis vervoerd als gevolg van een flatbrand in Ede. Mogelijk heeft diegene rook ingeademd. Het is ook niet duidelijk of het gaat om de bewoner. “Dat zijn we aan het uitzoeken”, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Het vuur in de flat in de Van den Hagenstraat is woensdagnamiddag rond 17.30 uur uitgebroken.

Inmiddels zijn er zo’n zeventig tot tachtig woningen ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen basisschool, daar is het ook het Rode Kruis aanwezig.

De uitslaande brand in een van de woningen is overgeslagen naar een bovengelegen huis. Het vuur was zo heet dat politie en brandweer zich tijdens de ontruiming van de flat moesten terugtrekken. Het is daarom ook nog niet duidelijk of er nog meer slachtoffers zijn. Brandend materiaal dat naar beneden valt zorgt er ook voor dat brand ontstaat op ondergelegen balkons. “We doen er alles aan om die balkons te blussen zodat er niet nog meer woningen in brand gaan”, aldus de woordvoerder.

De brand veroorzaakt veel rook. Wie er last van heeft wordt geadviseerd ramen, deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Door: ANP