Taxichauffeur crasht tegen boom en raakt ernstig gewond

Taxichauffeur crasht tegen boom en raakt ernstig gewond

Geplaatst op 14 maart 2023, om 19:55 uur

IJMUIDEN – Een taxichauffeur is dinsdag aan het begin van de avond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in IJmuiden (Noord-Holland). De man botste rond half zeven frontaal tegen een boom op de Heerenduinweg.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, kwamen in actie om het slachtoffer te helpen. In afwachting op de hulpdiensten hebben omstanders met een lifehammer het raam van de taxi kapot geslagen om de deur van de taxi te kunnen openen die op slot zat.

Het slachtoffer is door de ambulancedienst opgevangen en na de eerste zorg met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De Heerenduinweg is voorlopig afgesloten vanwege politieonderzoek door de VOA.

Mogelijk is de chauffeur voor het ongeval onwel geworden. Een vrouw zag de taxichauffeur vlak voor het ongeval al op de weg slingeren waarna ze 112 belde, vlak daarna crashte de chauffeur tegen de boom.

Foto’s: Michel van Bergen