Overleden baby lag mogelijk al een aantal weken in het water

Overleden baby lag mogelijk al een aantal weken in het water

Geplaatst op 14 maart 2023, om 17:45 uur

LEKKERKERK – De overleden baby die begin deze maand werd gevonden in de Lek bij Lekkerkerk lag mogelijk al een aantal weken in het water. Dat meldt de politie in het opsporingsprogramma Team West. De politie zou inmiddels al dertig tips hebben gekregen over de zaak, maar die hebben nog niet naar de ouders van het meisje geleid.

Het kindje werd op vrijdag 3 maart gevonden in het water langs de Schuwacht, de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Het pasgeboren baby meisje werd gevonden in een donkergrijze plastic zak in het water. Uit onderzoek is gebleken dat de baby geboren is na een volledige zwangerschap. De politie maakt zich nog altijd zorgen over de moeder, omdat niet bekend is of zij de juiste medische zorg heeft gekregen.

De identiteit van de vader en moeder van het baby meisje en de locatie waar zij het in het water hebben achtergelaten, zijn nog onderwerp van onderzoek. De locatie kan zich elders langs de rivier bevinden en hoeft niet per se in de buurt van Lekkerkerk te zijn. Personen die mogelijk informatie hebben over gebeurtenissen in de periode voor 3 maart worden verzocht om contact op te nemen met de politie.

LEES OOK: