Politie: baby in de Lek geboren na voldragen zwangerschap

Politie: baby in de Lek geboren na voldragen zwangerschap

Geplaatst op 7 maart 2023, om 17:58 uur

LEKKERKERK – De overleden baby die vrijdagmiddag in het water bij de Schuwacht in Lekkerkerk (Zuid-Holland) werd gevonden is geboren na een voldragen zwangerschap, meldt de politie. Zaterdag werd bekend dat het gaat om een meisje. Het kindje werd gevonden in een donkergrijze plastic zak.

Het is nog niet duidelijk waar de zak met de baby in het water is terechtgekomen. De politie houdt er rekening mee dat dat ook op een andere plaats aan de Lek in Lekkerkerk kan zijn dan de vindplek. Er wordt geprobeerd te achterhalen wie het meisje is, wat er met haar gebeurd is en hoe ze is overleden. Ook heeft de politie zorgen over de moeder van het kind en of ze wel medische zorg heeft.

Dinsdagavond deed de politie een getuigenoproep in Opsporing Verzocht. Onder meer mensen die de plastic zak voor vrijdag al hebben zien drijven in het water wordt gevraagd zich te melden. Ook wil de politie graag praten met mensen die mogelijk vrouwen kennen die recent in verwachting waren, maar bij wie de baby afwezig is. Het zou mogelijk niet de keuze van de moeder zijn geweest om de baby op deze manier achter te laten, aldus de politie in de tv-uitzending.

Ook het regionale opsporingsprogramma Team West besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Door: ANP