Vrouw raakte ernstig gewond door vuurwerk tijdens carnaval: politie zoekt getuigen

Vrouw raakte ernstig gewond door vuurwerk tijdens carnaval: politie zoekt getuigen

Geplaatst op 13 maart 2023, om 14:42 uur

BREDA – De politie is op zoek naar mensen die gezien hebben hoe op de zaterdag van carnaval een vrouw ernstig gewond raakte door vuurwerk op de Markt in Breda. De 29-jarige vrouw liep volgens de politie zware brandwonden op aan de binnenkant van haar dijbeen en schaamstreek toen vuurwerk afging onder haar rok.

De Markt was op dat moment bomvol met carnavalsvierders. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien, of wellicht beeldmateriaal hebben, zich te melden.

Het ging op 18 februari mis toen de vrouw rond 15.15 uur bij café Vulling stond en zag hoe vanaf de grond iets dat op vuurwerk leek omhoog kwam, en vervolgens met een harde knal ontplofte. De vrouw voelde volgens de politie direct daarna enorm veel pijn, terwijl haar panty en tutu van synthetisch materiaal wegsmolten.

In het ziekenhuis bleek de vrouw eerste, tweede en derdegraads brandwonden te hebben aan haar dijbeen en schaamstreek. “De vrouw heeft nog steeds erg veel pijn, heeft last van herbelevingen en slapeloosheid”, aldus de politie.

 

Door: ANP