Tweetal (28) vast wegens betrokkenheid bij dood 54-jarige Kroaat

Tweetal (28) vast wegens betrokkenheid bij dood 54-jarige Kroaat

Geplaatst op 13 maart 2023, om 15:06 uur

MEDEMBLIK – Twee 28-jarige mannen uit Amsterdam en Diemen zijn maandag aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn bij de dood van een man uit Kroatië, meldt de politie. Het lichaam van de 54-jarige Herni Lukačević werd vorig jaar september gevonden op een bedrijventerrein in Medemblik.

Volgens de politie was het slachtoffer door geweld om het leven gebracht. Afgelopen oktober besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Vermoedelijk was de Kroaat voor zaken naar Nederland afgereisd.

De twee verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Door: ANP