Twaalf jaar cel en tbs voor ‘berekenend’ misbruik oppaskinderen

Twaalf jaar cel en tbs voor ‘berekenend’ misbruik oppaskinderen

Geplaatst op 13 maart 2023, om 14:27 uur

LIMBURG – Voor het misbruiken van zeven oppaskinderen in de regio Eindhoven heeft de rechtbank in Den Bosch maandag celstraffen van twaalf jaar cel opgelegd aan een Limburgse man en vrouw. De man krijgt daarnaast tbs met dwangverpleging.

Hun slachtoffers zijn tussen de 1 en 6 jaar oud. De verdachten zijn berekenend te werk gegaan, vindt de rechtbank.

De kinderen zijn van 2019 tot 2021 misbruikt door Nancy D. (54) uit Herkenbosch, die zich via een bemiddelingssite aanbood als oppas. Dit zou zeker twintig keer zijn gebeurd, bekende ze eerder. Peter S. (59) uit Heel keek op die momenten via een videoverbinding live mee en gaf D. opdrachten, die de vrouw uitvoerde. Bovendien maakte de vrouw video’s voor de man als hij niet kon meekijken.

Sturende en regisserende rol
De man heeft volgens de rechtbank een sturende en regisserende rol gehad. De twee leerden elkaar in 2018 kennen en hadden een sm-relatie, waarbij de vrouw werd meegezogen “in zijn steeds extremere seksuele fantasieën” en hij had haar volledig in zijn macht.

Het misbruik met de kinderen “werd langzaam opgebouwd”. Voor de kinderen, maar ook voor de ouders “wordt het leven nooit meer hetzelfde”, aldus de rechtbank. Het misbruik stopte in 2021, toen de ouders van een 2-jarig meisje toevallig beelden zagen van het misbruik. Het vonnis is lager dan de strafeis van het Openbaar Ministerie. Het OM, dat sprak van een “weerzinwekkende zedenzaak”, eiste in januari vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen beide verdachten.

De rechtbank legde geen tbs op aan de vrouwelijke verdachte. Wel werd ze veroordeeld tot een zogeheten gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. Dat betekent dat ze na haar gevangenisstraf onder intensief toezicht blijft staan en zich aan voorwaarden moet houden.

Door: ANP