Verdachte doodschieten man Bergen aan Zee geliquideerd in Macedonië

Verdachte doodschieten man Bergen aan Zee geliquideerd in Macedonië

Geplaatst op 13 maart 2023, om 16:10 uur

BERGEN AAN ZEE  – Een van de mannen die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Bergen aan Zee, is vorige week maandag geliquideerd in Macedonië. Dit meldt het Openbaar Ministerie. Volgens Macedonische media kwam Enes I. om door een schietpartij in een shishabar.

I. was onder voorwaarden vrij, in afwachting van de strafzaak die woensdag begint. Een van de voorwaarden was dat hij het land niet mocht verlaten en zijn paspoort in moest leveren. I. schond die voorwaarde door naar Macedonië te vluchten.

Omdat de 28-jarige man is overleden, kan hij niet langer vervolgd worden. Het OM zal daarom vragen niet-ontvankelijk te worden verklaard. De zaken tegen de overige acht verdachten gaan wel door: vanaf woensdag start de inhoudelijke behandeling. In totaal zijn er zeven dagen voor uitgetrokken. Van de verdachten zit nog ééntje vast en is één iemand voortvluchtig. Het voorarrest van de andere verdachten, zo ook die van I., werd eerder door de rechtbank geschorst.

In februari 2021 werd het Colombiaanse slachtoffer op klaarlichte dag neergeschoten op het Van der Wijckplein. Hij werd een auto in getrokken en meegenomen, maar het voertuig werd door de politie tot stilstand gedwongen op de Stationsstraat in het Noord-Hollandse Bergen. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Foto’s : Mizzle Media / Michel van Bergen