Politie kreeg twintig tips over overleden baby in de Lek

Politie kreeg twintig tips over overleden baby in de Lek

Geplaatst op 8 maart 2023, om 14:55 uur

LEKKERKERK – De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond twintig tips binnengekregen over de overleden baby die vrijdag in Lekkerkerk in de rivier de Lek bij de Schuwacht werd aangetroffen. Dat meldt de politie woensdag op Twitter.

De meldingen worden nu nagelopen. Onduidelijk is nog waar de baby in het water is terechtgekomen. De politie houdt er rekening mee dat dat op een andere plek in de Lek is dan waar de baby is aangetroffen. De baby werd gevonden in een donkergrijze plastic zak. Ook probeert de politie de doodsoorzaak te achterhalen en wie de moeder van de baby is.

In de uitzending van Opsporing Verzocht riep de politie getuigen op die de plastic zak mogelijk nog voor vrijdag hebben zien drijven in de rivier. Ook wil de politie graag praten met mensen die vrouwen kennen die recent in verwachting waren, maar bij wie de baby afwezig is. Het zou kunnen dat het niet de keuze van de moeder is geweest om de baby op deze manier achter te laten.