OM vervolgt schippers betrokken bij aanvaring Erasmusbrug

OM vervolgt schippers betrokken bij aanvaring Erasmusbrug

Geplaatst op 8 maart 2023, om 14:41 uur

ROTTERDAM – Het Openbaar Ministerie gaat de twee schippers van de watertaxi en de rondvaartboot vervolgen vanwege een aanvaring vorig jaar juli bij de Erasmusbrug in Rotterdam, is woensdag bekendgemaakt. Volgens het OM hebben beide schippers schuld aan het ongeluk waardoor zes opvarenden van de watertaxi, onder wie een kind, in een “levensgevaarlijke situatie” terechtkwamen. De mate van schuld van de schippers zou wel verschillend zijn, aldus het OM.

Leo Blok, de directeur van Spido, laat weten dat de schipper bij vertrek niet had gemeld dat hij zou varen, wat hij wel had moeten doen. “Dit is een overtreding waar een boete op staat bij mijn weten”, aldus Blok. De schipper is nog steeds werkzaam bij de rederij.

De aanvaring op 21 juli gebeurde toen de watertaxi in een schuine lijn onder de Erasmusbrug doorvoer en voor de boeg van de rechtdoor varende rondvaartboot van rederij Spido terechtkwam. Veel mensen op en rond de Erasmusbrug zagen het ongeluk gebeuren. Na het incident startte de zeehavenpolitie onder leiding van het OM een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval. Daarbij is onder meer gekeken naar camerabeelden en verklaringen van getuigen.

Het is niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.