Nieuwe arrestaties in onderzoek ontvoering 15-jarige jongen

Nieuwe arrestaties in onderzoek ontvoering 15-jarige jongen

Geplaatst op 8 maart 2023, om 14:26 uur

AMSTERDAM – De politie heeft woensdag vier verdachten opgepakt in het onderzoek naar de ontvoering van een 15-jarige jongen op 10 januari vanuit de Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam. Het gaat om een 41-jarige man uit Amsterdam en drie vrouwen van 28, 32 en 35 uit Amsterdam en Amstelveen. Eerder werden al drie anderen opgepakt.

De jongen werd de bewuste dinsdagochtend van de straat getrokken en in een witte bestelbus gezet. Ongeveer drie kwartier later wisten agenten hem op de A27 te bevrijden.

Drie mannen die bij hem in de bus zaten, werden ter plekke opgepakt op verdenking van ontvoering. Het gaat om een man van 36 uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een man van 29 uit Almere.

Op camerabeelden van de omgeving van de plek waar de tiener in het busje werd ontvoerd, werden twee mannen en een vrouw gezien. De politie zei te vermoedden dat zij de omgeving in de gaten hielden. Over de precieze verdenkingen tegen de woensdag opgepakte personen doet de politie geen uitspraken.

Eerder werd al gezegd dat een geëscaleerd conflict mogelijk de reden was voor een aantal mensen om het slachtoffer te ontvoeren.

Door: ANP