Hond die werd aangereden op provinciale weg is overleden

Hond die werd aangereden op provinciale weg is overleden

Geplaatst op 8 maart 2023, om 11:50 uur

HEERHUGOWAARD – Woensdagmiddag rond 13.00 uur dook er plotseling een hond op tussen het verkeer op de N424 tussen Heerhugowaard en Alkmaar. Ondanks de poging van een automobilist om het dier te ontwijken, werd de hond aangereden.

Omstanders snelden naar de gewonde hond toe en belden de dierenambulance. Het dier werd op een speciale hondenbrancard gelegd en naar de dichtstbijzijnde kliniek gebracht. De aard van de verwondingen van de hond is onbekend. De politie beschrijft de hond als een bruinzwarte hond met lange oren, maar het ras is niet bekend.

Volgens de politie is de hond tijdens een wandeling op hol geslagen. “Hij werd eerst gezien bij het strand van Luna. Uiteindelijk is hij op de provinciale weg bij de brug aangereden en later helaas overleden”, aldus de politie.