Vermiste Jaap (87) gevonden in Markermeer

Vermiste Jaap (87) gevonden in Markermeer

Geplaatst op 6 maart 2023, om 21:35 uur

ENKHUIZEN – Het stoffelijk overschot van de vermiste Jaap Oud (87) uit Grootebroek is in de nacht van zondag op maandag aangetroffen in het Markermeer, nabij Enkhuizen. De man was als vermist opgegeven en na een intensieve zoekactie van de politie en brandweer is zijn lichaam gevonden. Er is er geen sprake van een misdrijf, aldus een woordvoerder van de politie.

Jaap Oud was sinds donderdag vermist. De politie startte direct een onderzoek en zette alle beschikbare middelen in om hem te vinden. Er werden onder andere helikopters en speurhonden ingezet, maar helaas zonder resultaat. Ook vrijwilligers hielpen bij de zoektocht door de omgeving te doorzoeken.

Uiteindelijk werd het stoffelijk overschot van de vermiste man aangetroffen in het Markermeer, nabij Enkhuizen. Duikers van de brandweer hebben het lichaam uit het water gehaald. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden dat er sprake is van een misdrijf. Het lijkt erop dat de man per ongeluk in het water is terechtgekomen en verdronken is. Het is nog onduidelijk hoe dat precies heeft kunnen gebeuren. De politie zal nog verder onderzoek doen om de exacte omstandigheden van het overlijden te achterhalen.