Zaak tegen twee mannen boerenprotest geseponeerd

Zaak tegen twee mannen boerenprotest geseponeerd

Geplaatst op 6 maart 2023, om 17:06 uur

HEERENVEEN – Het onderzoek naar twee mannen die betrokken zouden zijn geweest bij een boerenprotest vorig jaar zomer, waarbij de politie op de 16-jarige Jouke had geschoten, is geseponeerd. De mannen zijn ten onrechte als verdachte aangemerkt, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

De zaak tegen de 16-jarige jongen was al eerder geschrapt. Het onderzoek naar de agent die schoot, loopt nog wel.

De mannen uit Opsterland en Heerenveen werden tijdens een protestactie langs de snelweg A32 bij Heerenveen 5 juli vorig jaar samen met Jouke opgepakt. Bij het protest werd geschoten door de politie, zowel gericht als ter waarschuwing, waarbij de trekker van de jongen werd geraakt. Het onderzoek naar de schietende agent is nog niet afgerond en ligt bij de Rijksrecherche.