UPDATE: Baby die uit raam viel is overleden

UPDATE: Baby die uit raam viel is overleden

Geplaatst op 6 maart 2023, om 18:00 uur

DEN HAAG – De baby die op vrijdag 24 februari zwaargewond raakte door een val uit een raam van een woning in de Jacob Catsstraat in de Haagse Schilderswijk is maandag in een ziekenhuis overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De moeder van het jongetje, dat enkele weken oud is geworden, zit in voorarrest en is opgenomen in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum, een plek voor gedetineerden met psychische problemen. Het onderzoek naar wat er is gebeurd loopt nog, maar de voorlopige verdenking tegen de moeder is aangepast van ‘poging doodslag’ naar ‘doodslag’.

Op de bewuste vrijdagochtend troffen agenten het zwaargewonde kind aan op straat, nadat rond 10.00 uur een melding was binnengekomen bij de politie. De 32-jarige moeder was als enige in de woning.

Woensdag buigt de raadkamer van de Haagse rechtbank zich over de verlenging van haar voorarrest.