Spookrijder (32) zwaargewond door frontale botsing

Spookrijder (32) zwaargewond door frontale botsing

Geplaatst op 4 maart 2023, om 08:41 uur

HAARLEM  – Op de A9 tussen Haarlem en Velsen heeft zaterdagochtend even na 03.30 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een spookrijder raakte bij de frontale botsing ter hoogte van Spaarndam zwaargewond, meldt de politie op basis van een eerste onderzoek. De bestuurder van een bestelbus, waar de spookrijder op de snelweg tegenaan reed, hield alleen kneuzingen over aan de aanrijding.

De spookrijder, een 32-jarige man van Heerhugowaard, reed op de verkeerde weghelft in de richting van Velsen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus waar de spookrijder tegenaan botste, is een 21-jarige man uit Amsterdam.

De politie onderzoekt het verkeersongeval en had de rijbaan daarom tot zeker 07.00 uur afgesloten.

Zie ook: Afgelopen nacht was er nog een ernstig ongeval op de snelweg, toen op de A12. Daarbij viel ook een dode.