Overleden baby in rivier is meisje, dreef rond in tas

Overleden baby in rivier is meisje, dreef rond in tas

Geplaatst op 4 maart 2023, om 17:33 uur

LEKKERKERK – De overleden baby die vrijdagmiddag in het water bij de Schuwacht in Lekkerkerk (Zuid-Holland) werd gevonden is een meisje. De politie meldt zaterdag dat een persoon die aan het werk was het kind rond 13.00 uur aantrof in een tas drijvend in de Lek. Diegene waarschuwde daarop de politie.

Het is nog niet duidelijk waar de tas met de baby in het water terecht is gekomen. “Het is ook mogelijk dat het kindje op een andere locatie aan de Lek dan in Lekkerkerk in het water is achtergelaten”, volgens de politie.

De politie probeert te achterhalen wie het meisje is, wat er met haar gebeurd is en hoe ze is overleden. Ook heeft de politie zorgen over de moeder van het kind en of ze wel medische zorg heeft.

Foto: ANP