Meerdere mensen onwel door flinke concentratie koolmonoxide in woning

Meerdere mensen onwel door flinke concentratie koolmonoxide in woning

Geplaatst op 4 maart 2023, om 14:55 uur

OISTERWIJK – In een woning in de Poststeeg in Oisterwijk was vrijdagavond vermoedelijk een flinke concentratie koolmonoxide aanwezig. Drie brandweerwagens, vier ambulance’s, de politie en medewerkers van de gemeente werden opgeroepen.

Volgens de brandweer zou er vorige maand onderhoud uitgevoerd zijn aan de ketel. De bewoners zouden sindsdien klachten hebben gehad. De GGD was aanwezig in de woning om een bewoonster te behandelen, toen de koolmonoxide melder afging. Rond 21.40 uur werden de hulpdiensten gebeld. Op dat moment waren verschillende mensen in de woning aanwezig. De vrouw die in eerste instantie door de GGD behandeld werd is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De andere mensen zijn op de binnenplaats van het appartementencomplex behandeld door ambulancepersoneel.

De brandweer heeft diverse metingen gedaan in het appartement waar hoge waardes werden gemeten. De woning is overgedragen aan de eigenaar van het complex, die zorgt voor verdere afhandelingen.

Foto’s: Toby de Kort