Eindhoven Airport vrijgegeven na bommelding, niets verdachts gevonden

Eindhoven Airport vrijgegeven na bommelding, niets verdachts gevonden

Geplaatst op 24 februari 2023, om 15:57 uur

EINDHOVEN – In het vliegtuig op Eindhoven Airport dat is onderzocht na een bommelding is niets verdachts gevonden. Het vliegverkeer van en naar het vliegveld is weer vrijgegeven, meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Het vliegverkeer rond Eindhoven Airport was na de bommelding stilgelegd. In totaal lag het zo’n vier uur plat. Volgens de luchthaven zijn circa 8000 mensen gedupeerd als gevolg daarvan. Zo werden aankomende vluchten omgeleid naar andere vliegvelden, zoals Schiphol, Maastricht of Brussel, waarna mensen per bus naar Eindhoven Airport werden gebracht. Andere, aankomende en vertrekkende, vluchten raakten vertraagd, en ook werden vluchten geannuleerd.

Het vliegtuig waar het om ging kwam uit Tsjechië en was naar het militaire gedeelte van het vliegveld gereden. De 141 passagiers en zes bemanningsleden werden opgevangen.

Onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en een speurhond van de marechaussee waren betrokken bij het doorzoeken van het vliegtuig. Ook de bagage en passagiers zijn gecontroleerd.

De marechaussee laat weten dat er niemand is aangehouden in verband met de bommelding.

Foto’s: Emergency Response Photographer

Door: ANP