Overleden persoon in feesttent blijkt oud-prins: feest gaat door zoals hij wilde

Overleden persoon in feesttent blijkt oud-prins: feest gaat door zoals hij wilde

Geplaatst op 19 februari 2023, om 13:12 uur

GRAVE – Op zaterdagavond overleed Harrie de Greeff, oud-prins van Pothuusburg, tijdens de traditionele Graafse avond. C.V. Pothuusburg bracht op zondag het trieste nieuws naar buiten. De Greeff was 67 jaar oud.

Ondanks het overlijden van De Greeff, gaat het carnaval in Pothuusburg, zoals Grave (Noord-Brabant) tijdens deze dagen genoemd wordt, op zondag door. Dit is volgens de carnavalsvereniging gebeurd op uitdrukkelijke wens van de echtgenote en kinderen van De Greeff, zodat het feest doorgaat zoals Harrie het gewild zou hebben.

De festiviteiten in de carnavalstent aan de Loswal in Grave werden zaterdagavond gestaakt nadat De Greeff onwel werd en overleed. Rond tien uur ’s avonds werd er een ambulance gebeld, maar hulp kwam te laat.

Harrie de Greeff was een bekend figuur in de lokale carnavalsgemeenschap van Grave. Hij was ooit prins van Pothuusburg. De Greeff was een geliefde persoonlijkheid in de gemeenschap en zijn overlijden is een groot verlies voor de lokale carnavalsgemeenschap.