Dode steekpartij AZC is man (24) die daar verbleef

Dode steekpartij AZC is man (24) die daar verbleef

Geplaatst op 19 februari 2023, om 13:10 uur

HEEMSERVEEN – De man die zaterdagavond overleed door een steekpartij in asielzoekerscentrum Hardenberg in het Overijsselse Heemserveen, was 24 jaar oud en verbleef in het azc. Een 23-jarige verdachte, die daar ook verbleef, is aangehouden. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag, meldt de politie zondag.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd en zegt verder niets over de aanleiding.

Bewoners en medewerkers van het azc zijn “erg geschrokken”, laat een woordvoerder van het het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. “De komende dagen zullen we ons vooral richten op nazorg, hulp en ondersteuning voor de bewoners. Ook is slachtofferhulp aanwezig.” Het is zondag weer rustig op het azc, maar het COA houdt de veiligheidssituatie de komende dagen goed in de gaten, aldus de woordvoerder

Asielzoekerscentrum Hardenberg werd in 2016 geopend en biedt plaats aan 750 asielzoekers.

Door: ANP