Tieners (13, 14 en 15) gepakt met steekwapens tijdens jongerenfeest

Tieners (13, 14 en 15) gepakt met steekwapens tijdens jongerenfeest

Geplaatst op 19 februari 2023, om 13:50 uur

ALKMAAR – Tijdens een ‘dope-feest’, alcohol- en rookvrije feestjes voor tieners tussen de 13 en 17 jaar, zaterdagavond in Alkmaar, zijn een aantal piepjonge bezoekers betrapt met steekwapens. “Er werd een lepel aangetroffen bij een 13-jarige dame, wat geen lepel bleek te zijn”, schrijft een wijkagent op sociale media. De lepel bleek een mes te zijn.

Op Instagram tonen Alkmaarse wijkagenten steekwapens die in beslag zijn genomen. De agenten noemen het opmerkelijk wat de beveiliging van het feest in HAL 25 heeft gevonden bij de jonge gasten. De politie is daarom ook blij dat de organisatie beveiliging heeft ingehuurd die onder andere de jonge gasten gefouilleerd hebben.

“Er werd een lepel aangetroffen bij een 13-jarige dame, wat geen lepel bleek te zijn en bij een jongen werd een mes aangetroffen. En bij een andere jongen werd een steekwapen (soort priem) aangetroffen. Deze jongens waren 14 en 15 jaar oud”, is te lezen bij een filmpje van de ‘lepel’. Dit blijkt namelijk een steekwapen, met het mes in het handvat verstopt.

Tekst gaat door onder de Instagram post.

Ook posten de wijkagenten een foto met daarop de priem en het mes, die ongeveer de grootte hebben van een balpen. Hun bericht sluiten ze met een dringend advies voor ouders. “Ouders: check zelf eens wat uw kinderen meenemen voordat ze de deur uit gaan.”

Foto: Instagram/Wijkagenten Alkmaar