Nederlandse militair aangehouden op Aruba na mishandeling vrouw in nachtclub

Nederlandse militair aangehouden op Aruba na mishandeling vrouw in nachtclub

Geplaatst op 17 februari 2023, om 18:35 uur

WILLEMSTAD – Een Nederlandse militair is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op Aruba nadat hij in een nachtclub een vrouw zou hebben mishandeld, meldt De Telegraaf.

De mishandeling had plaatsgevonden in nachtclub Gusto, in het noorden van het eiland. Het slachtoffer was als toerist aanwezig en werd op een gegeven moment belaagd door de verdachte. Ze zou volgens de berichten ernstige verwondingen hebben opgelopen. Een ambulance kwam ter plekke om de vrouw te laten behandelen.

De Nederlander was op dat moment al vertrokken volgens het medium Masnoticias, en zou onder invloed van alcohol zijn geweest. Terwijl de ambulancemedewerkers de gewonde vrouw behandelde, bleek dat de man nog in de buurt was en is door de lokale politie aangehouden.

De Marechaussee bevestigt de aanhouding van de Nederlander. ”We hebben een verdachte overgenomen van het politiekorps op Aruba en doen verder onderzoek. Uit onderzoek moet blijken wat er precies is gebeurd. Het gaat, voor zover we nu weten, om een incident tussen de militair en een toerist,” meldt de Marechaussee.