Loods van lachgashandelaar aangetroffen bij controle

Loods van lachgashandelaar aangetroffen bij controle

Geplaatst op 17 februari 2023, om 18:19 uur

DE BILT – In een loods op de Hessenweg in De Bilt is woensdag vermoedelijk de thuisbasis van een lachgashandelaar aangetroffen. Dit is het resultaat van een integrale controle door de gemeente, de politie, de omgevingsdienst, de brandweer en Stedin.

Er zijn acht locaties bezocht in een controle tegen mogelijke ondermijnende criminaliteit. De politie nam in de loods tenminste twintig lachgasflessen in beslag. Ook een voertuig, dat vermoedelijk is gebruikt voor transport van deze handel is in beslag genomen.

Overige constateringen
Tijdens de controle is in een aantal panden overtredingen van de brandveiligheidseisen aangetroffen. Daarnaast was in een tweetal panden sprake van illegale bewoning. Omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan gaat de gemeente hier nader onderzoek naar doen en volgt er een handhavingstraject.

Veiligheid
Volgens teamchef Kim Philipoom van basisteam BES (De Bilt, Eemdal en Soest) toont deze integrale actie aan dat niemand weg komt met dit soort ondermijnende activiteiten. “We geven een duidelijk signaal af richting de inwoners van de gemeente. Wij tolereren dit soort gevaarlijke situaties en criminele activiteiten niet. Voor ons staat de veiligheid van de inwoners voorop.”

Effectiever door integrale aanpak
De integrale actie laat volgens Philipoom ook zien dat politie, gemeente, omgevingsdienst (ODRU), brandweer (VRU) één overheid zijn die ieder vanuit hun eigen expertise en bevoegdheden dit soort zaken effectiever kan oppakken. “In gezamenlijkheid pakken we dit soort misstanden aan. De gemeente heeft de bevoegdheid het pand te sluiten en wij pakken het strafrechtelijk op.”