Gemeente sluit winkelpand na vondst verdacht pakketje

Gemeente sluit winkelpand na vondst verdacht pakketje

Geplaatst op 17 februari 2023, om 13:30 uur

LAREN – De burgemeester van het Noord-Hollandse Laren heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten een winkelpand aan de Brink te sluiten nadat er vrijdagochtend een verdacht pakketje was gevonden. Het pakket is uit voorzorg vernietigd op een afgelegen locatie in Huizen, zo meldde de politie eerder.

Ook is er de komende tijd verscherpt toezicht bij het pand, “met zichtbare en onzichtbare maatregelen”, zo meldt de gemeente. “Ik heb gesproken met de getroffen ondernemer. Ook hebben we contact met omwonenden van het pand. Ik ben dankbaar dat er door politie, brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zo kordaat is opgetreden”, laat burgemeester Nanning Mol weten.

Na de melding ging de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse voor onderzoek. De Brink, een volgens een politiewoordvoerder doorgaande weg in het centrum van Laren, werd tijdelijk afgezet.

Wie het pakketje heeft neergelegd en wat erin zat, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek in de buurt en bestudeert camerabeelden.

Foto: Ter illustratie

Door: ANP