Twee Duitsers bij Venlo gepakt met spullen om mensen te smokkelen

Twee Duitsers bij Venlo gepakt met spullen om mensen te smokkelen

Geplaatst op 16 februari 2023, om 14:45 uur

VENLO – In de buurt van Venlo zijn maandag twee Duitsers aangehouden met spullen die waarschijnlijk bedoeld waren om mensen mee te smokkelen. In hun auto lagen onder meer zwemvesten, een buitenboordmotor en een opblaasbare boot, meldt de marechaussee.

De mannen van 22 en 23 jaar oud zijn aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen voor mensensmokkel. De auto werd staande gehouden bij een mobiele grenscontrole van de marechaussee.

De dienst zegt regelmatig voertuigen aan te treffen met daarin nautische middelen die gebruikt worden bij mensensmokkeltransporten. De mensen worden doorgaans via Frankrijk naar Groot-Brittannië gesmokkeld.