Opnieuw aanhouding voor schietincident

Opnieuw aanhouding voor schietincident

Geplaatst op 16 februari 2023, om 14:30 uur

SCHIEDAM – In het onderzoek naar een schietincident op de Van den Tempelstraat in Schiedam is afgelopen dinsdag een 27-jarige verdachte opnieuw aangehouden. Dinsdag 22 november kwamen er meldingen binnen dat er door iemand in de lucht werd geschoten. Niemand raakte gewond.

Die dinsdagavond, rond 23.30 uur, had zich in die straat een groep mensen verzameld na een begrafenis. Toen omwonenden harde knallen hoorden, belden zij de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen was een deel van de groep al weggegaan. Wel troffen zij hulzen aan. Later in de nacht werd in Vlaardingen een 27-jarige man aangehouden. Bij zijn aanhouding loste een agent een waarschuwingsschot.

Hij werd kort daarna weer vrijgelaten, maar het onderzoek werd voorgezet. Dat onderzoek leidde op Valentijnsdag opnieuw tot de aanhouding van deze man zonder vaste woon- of verblijfplaats vanwege nieuwe feiten en omstandigheden. Tijdens de doorzoeking werden in de woning waar hij verbleef aan de Olivier Noortlaan twee vuurwapens en munitie gevonden. Ook op een ander adres aan de Vossiusstraat werd munitie gevonden. De man zit vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.