Ex-politiemedewerker veroordeeld voor valse verklaring en diefstal

Ex-politiemedewerker veroordeeld voor valse verklaring en diefstal

Geplaatst op 16 februari 2023, om 20:50 uur

ASSEN – Een ex-politiemedewerker is donderdag door de rechtbank van Noord-Nederland veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een proeftijd van drie jaar voor onder meer het vervalsen van een verklaring, meldt de politie.

De valse verklaring ging over geld dat hij als politiemedewerker had gestolen. Bij het uitdelen van boetes dwong hij mensen om het geld direct te pinnen en stak de contanten vervolgens in eigen zak. Daarover loog de oud-medewerker door te zeggen dat hij het geld volgens de regels had afgeleverd.

Ook heeft de voormalig politiemedewerker collega’s en vrienden opgelicht door te doen alsof hij geld ophaalde voor een goed doel. Hij zou dit hebben gedaan om zijn gokverslaving te bekostigen.