Politie stort ondergrondse wietplantage vol zand

Politie stort ondergrondse wietplantage vol zand

Geplaatst op 10 februari 2023, om 11:24 uur

SITTARD – De politie heeft donderdag een ondergrondse wietplantage in Sittard vol zand gestort, omdat het te gevaarlijk was om er binnen te gaan. Dat maakte de politie vrijdag bekend. Eerst probeerde de politie met een graafmachine de planten te ruimen, maar dat lukte maar deels. Uiteindelijk werd de kelder dichtgegooid met zand.

Hoeveel planten de ondergrondse plantage herbergde, kon niet meer achterhaald worden. De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie ontdekte de plantage donderdag bij een inval in vier woningen aan de Geleenerweg in Sittard na een melding dat er een vuurwapen zou liggen. Dat werd inderdaad gevonden, waarbij de politie ook een afgedekt gat in de grond ontdekte.

Bij de inval arresteerde de politie drie mannen in de leeftijd van 29, 33 en 48 jaar uit de gemeente Sittard-Geleen.

Foto: Politie

Door: ANP