UPDATE: Man gewond door brand in flat, tien huizen ontruimd

UPDATE: Man gewond door brand in flat, tien huizen ontruimd

Geplaatst op 4 februari 2023, om 19:43 uur

ZAANDAM – Door brand in een woning in een flatgebouw aan de Cort van der Lindenstraat in het Noord-Hollandse Zaandam is zaterdagavond een man gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Hoe hij eraan toe is, kon de voorlichter niet zeggen. Tien omliggende woningen zijn ontruimd.

De brand brak uit rond 18.40 uur en het vuur was rond 19.30 uur onder controle. Het huis is volledig uitgebrand. De brandweer voert metingen uit om na te gaan of er nog giftige gassen in de ontruimde woningen aanwezig zijn. Aan de hand daarvan wordt nagegaan wanneer de bewoners kunnen terugkeren.

De politie heeft onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: Inter Visual Studio / Sander Disselköter