17-jarige jongen slachtoffer van gewelddadige straatroof

17-jarige jongen slachtoffer van gewelddadige straatroof

Geplaatst op 4 februari 2023, om 17:21 uur

ROTTERDAM – De politie zoekt getuigen van een straatroof op het Havenspoorpad in Rotterdam-Zuid. Daarbij raakte vrijdagavond rond 23:00 uur een 17-jarige Rotterdammer gewond. Hij werd van zijn scooter (rode velgen) beroofd, nadat hij een klap met een hamer op zijn hoofd had gehad. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de dader(s). Mensen die iets gezien hebben van het incident of die deze scooter zien staan of rijden kunnen direct contact opnemen met de politie.

Een groep jongens wordt uit het niets aangevallen door een andere groep jongeren. Een 17-jarige jongen krijgt een klap met hamer op zijn hoofd. Hij wordt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht ter behandeling van de wond op zijn voorhoofd. De daders gaan er met de scooter vandoor en stoppen deze achter in een wit busje. Vervolgens rijdt het busje weg in de richting van de Langenhorst. Het gaat om een groep jongeren van rond de 20 jaar oud.

Getuigen
De politie start direct een onderzoek. Een zoekslag in de omgeving leverde helaas niet direct iets op. Daarom roept de politie getuigen van het incident op zich te melden. Ook als u de gestolen scooter ziet staan of rijden, vraagt de politie om contact op te nemen. Het gaat om een Gillera Runner 50cc met een een Sito+ uitlaat. Deze scooter had rode velgen, grijze kappen, een zwart windscherm en een grijze achterfin. Tips? Bel 0900-8844.