Man (27) uit Delft opgepakt wegens verkrachting 13-jarig meisje

Man (27) uit Delft opgepakt wegens verkrachting 13-jarig meisje

Geplaatst op 1 februari 2023, om 13:47 uur

ROTTERDAM – De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Delft aangehouden omdat hij vorig jaar een destijds 13-jarig meisje in Rotterdam zou hebben verkracht. De politie kwam de man op het spoor dankzij een tip in het tv-programma Opsporing Verzocht, meldt de politie woensdag.

De verkrachting vond vorig jaar plaats in de nacht van 5 op 6 januari in de Rozentuin van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. Het meisje raakte ’s nachts aan de Schiedamse Vest aan de praat met de verdachte nadat ze na een ruzie van huis was weggelopen. Omdat ze bang was dat de man gewapend was, liep ze met hem mee richting het Museumpark. Daar heeft de verdachte haar volgens de politie verkracht.

De man werd dinsdag in zijn woning opgepakt.