Man (32) overleden nadat auto in brand vliegt bij ernstig ongeluk A15

Man (32) overleden nadat auto in brand vliegt bij ernstig ongeluk A15

Geplaatst op 1 februari 2023, om 07:24 uur

VALBURG – De A15 bij knooppunt Valburg, in de richting van Rotterdam, was woensdagochtend langdurig afgesloten na een ernstig ongeval. Hierbij raakte 32-jarige man uit Huissen zwaargewond. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis, meldt de politie woensdag aan het begin van de middag.

Het ongeval gebeurde rond 05:30 uur, waarna alle hulpdiensten zich richting het ongeval spoedde. Ter plekke bleek een auto achterop een vrachtwagen te zijn geknald, daarbij is de auto in brand gevlogen. Omstanders die het zagen gebeuren zijn direct gestopt en hebben het slachtoffer eruit weten te trekken, waarna de auto al snel in lichterlaaie stond. De brandweer heeft de brand geblust.

Zwaargewond
Meerdere ambulances kwamen ter plekke, evenals de traumahelikopter. De helikopter landde op de snelweg om hulp te verlenen aan de gewonde slachtoffer. De man uit Huissen werd zwaargewond naar het Radboud ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar korte tijd later aan zijn verwondingen.

De snelweg is ten tijde van het ongeval afgesloten geweest vanwege politieonderzoek.

foto’s & video: Roland Heitink / Persbureau Heitink