Identiteit van slachtoffers brand bekend gemaakt

Identiteit van slachtoffers brand bekend gemaakt

Geplaatst op 3 februari 2023, om 15:05 uur

ARNHEM – De twee overleden slachtoffers die werden aangetroffen na een hevige brand aan de Arnhemse De Wiltstraat op 31 januari, zijn de 46-jarige bewoonster en een 51-jarige vrouw uit Arnhem. De identiteit van de twee slachtoffers is door onderzoek van de Forensische Opsporing en het NFI definitief vastgesteld. De vrouwen zijn als gevolg van de brand overleden.

Het verdere onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog en kan gezien de complexiteit van het onderzoek langere tijd duren. De locatie van de brand geldt nog altijd als plaats delict. Hoewel de politie er niet vanuit gaat dat er meer slachtoffers zijn, nemen we vanzelfsprekend het zekere voor het onzekere. Specialisten doen secuur onderzoek en kammen de locatie van de brand stukje bij beetje uit. Ook om relevante sporen te verzamelen die kunnen verklaren hoe de brand is begonnen.

Hevige brand
De grote brand brak dinsdag even voor 06:00 uur uit. De hulpdiensten waren snel aanwezig, maar gezien de hevigheid van de brand, had de brandweer de hele dag nodig om de brand te blussen. Er werd een NL-alert verstuurd en tientallen mensen moesten hun huis uit. De schade aan verschillende panden is groot en meerdere woningen zijn onbewoonbaar geraakt.

Foto’s: Persbureau Heitink