Synthetisch drugslab aangetroffen bij politie-inval

Synthetisch drugslab aangetroffen bij politie-inval

Geplaatst op 3 februari 2023, om 15:25 uur

BELLINGWOLDE – Aan de Parellelweg in Bellingwolde is in een pand een actief synthetisch drugslab aangetroffen. De politie deed daar donderdagmiddag een instap naar aanleiding van een lopend onderzoek. Drie personen zijn aangehouden.

De politie doet in en rondom het pand onderzoek. Uit dat onderzoek moet ook blijken welke soort synthetische drugs er werd geproduceerd. In totaal zijn er drie personen aangehouden, een 52-jarige man uit Winschoten, een 71-jarige man uit Blijham en 58-jarige man uit Blijham. Ze zitten vast en worden gehoord. Eventuele meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Instappen in Blijham, Winschoten en Scheemda
Met betrekking op het lopende onderzoek, is de politie ook in panden en garageboxen in Blijham, Winschoten en Scheemda naar binnen gegaan. De politie onderzoek eventuele verbanden tussen deze locaties en het synthetische drugslab in Bellingwolde.

Tips
Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij dit onderzoek? Of heeft u in de omgeving van de Parallelweg in Bellingwolde iets gezien dat u is opgevallen? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heeft u het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie ­­via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000