Politie valt wéér een pand binnen

Politie valt wéér een pand binnen

Geplaatst op 3 februari 2023, om 14:45 uur

DODEWAARD – De politie heeft vrijdagochtend ook in Dodewaard een inval gedaan. Dat gebeurde op het industrieterrein aan De Vlasman. Eerder op de dag vonden ook twee invallen plaats in Doetinchem.

Het Parool schrijft dat de invallen mogelijk te linken zijn aan onderschepte versleutelde communicatie van criminelen. Volgens ingewijden gaat het om Exclu Messenger. Volgens verscheidene bronnen zijn tientallen arrestaties verricht. Een woordvoerder van de politie wil nog niets over de nieuwe actie zeggen.

De forensische opsporing zijn in Dodewaard aanwezig. Vermoedelijk is de deur van het pand geforceerd om de woning binnen te komen.

Meerdere invallen
In drie dagen tijd zijn er op zeker zes locaties politieacties geweest. Woensdag viel de politie twee drugslabs binnen in Gelderland, donderdag werd een drugslab aangetroffen in een schuur in Milligen en vrijdag waren twee invallen in Doetinchem.

Foto’s: Persbureau Heitink