Spookrijder op A2 op de vlucht met dreumes op achterbank

Spookrijder op A2 op de vlucht met dreumes op achterbank

Geplaatst op 29 januari 2023, om 11:13 uur

ECHT – De politie heeft een man en een vrouw aangehouden die zaterdagavond met hun auto spookreden op de A2 met een 1-jarig kind zonder gordel op de achterbank. Zij waren op de vlucht voor de politie na een melding van een babbeltruc in Echt, maakte de politie zondag bekend.

De politie ging af op een melding dat twee mensen op de Markt in Echt geld probeerden af te troggelen van mensen. Toen een patrouille arriveerde, ging de auto met de verdachten er vandoor. Op zijn dollemansrit door het Limburgse dorp reed de bestuurder dwars door een wegafzetting en over een rotonde heen en haalde rechts in, om vervolgens spookrijdend de A2 op te gaan.

De politie staakte daarop de achtervolging, maar een andere patrouille zag de auto op de A2 rijden. De bestuurder keerde en reed op de andere weghelft opnieuw spookrijdend over de A2. Daar stopte de bestuurder en zette het op een rennen, maar hij kon snel worden opgepakt. Hij protesteerde tegen zijn aanhouding en zei dat het optreden van de politie erg overdreven was. Ook de bijrijdster werd aangehouden. Dat was omdat de, naar later bleek, 20-jarige Ierse vrouw geen ID kon tonen. “Tot onze schrik zat er ook nog een 1-jarige dreumes zonder gordel op de achterbank”, aldus de politie. “Op het bureau namen wij contact op met de crisisdienst Jeugd, want bij mama of papa in de cel was natuurlijk geen optie.”

De vreemdelingenpolitie doet zondag verder onderzoek naar de identiteit van de verdachten.

Door: ANP