Spekgladde A12 veroorzaakt zwaar ongeval op IJsselbrug

Spekgladde A12 veroorzaakt zwaar ongeval op IJsselbrug

Geplaatst op 26 januari 2023, om 06:24 uur

GELDERLAND – Door ijzel op de snelwegen hebben er woensdagavond en nacht tientallen ongeval plaatsgevonden op de Gelderse snelwegen. Op de IJsselbrug bij Arnhem ging het totaal mis met in totaal 4 auto’s en een vrachtwagen. KNMI heeft inmiddels code oranje afgekondigd voor plaatselijk zeer gladde wegen.

Onder andere op de A1 bij de Veluwe gebeurden er zeker 10 ongevallen. Op de A12 bij Arnhem gebeurden er in de avond zeker zes ongevallen. Auto’s raakten van de weg en botsten voornamelijk tegen vangrails. Daarnaast gebeurde er ook diverse ongelukken op de A348 en werd op de A50 bij Renkum een afzetting van Rijkswaterstaat aangereden. Die stond daar vanwege een eerder ongeluk vanwege de gladheid. Daar gleed vervolgens weer een ander voertuig op.

In de nacht bleef het ook doorgaan en ging het totaal mis op de IJsselbrug. Door de ijzel was het een ware schaatsbaan geworden. In totaal kwamen vier auto’s en een vrachtwagen met elkaar in botsing. De vrachtwagen schaarde, waardoor de snelweg richting Knooppunt Velperbroek ruim 2 uur dicht zat. Wonderbaarlijke raakte slechts één persoon gewond en deze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto’s & video: Roland Heitink/Persbureau Heitink